Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Campagne Nieuwegein tegen meisjesbesnijdenis

29-07-2015

Met de actie 'Zeg NEE tegen meisjesbesnijdenis' wil de Stichting Afrika in Nieuwegein (SAIN) mensen duidelijk maken dat besnijdenis schadelijk en strafbaar is. De campagne is deze maand van start gegaan.

Omdat de gemeente Nieuwegein het belangrijk vindt dat hiertegen wordt opgetreden, ondersteunt zij het bewonersinitiatief van SAIN. Elk jaar worden risicogezinnen ingelicht via een brief van de gemeente Nieuwegein, informatiebijeenkomsten en nu ook een poster/flyercampagne.

Hulpverlenende partners

De gemeente faciliteert dit ook door SAIN in contact te brengen met belangrijke hulpverlenende partners zoals onder andere de GGD. Hierdoor krijgt het vaak moeilijk gevonden thema de aandacht die het verdient. De initiatiefnemers hopen dat andere gemeenten in Nederland zich zullen aansluiten om deze actie met raad en daad te ondersteunen.

Meisjesbesnijdenis is een vorm van zware kindermishandeling die ook in Nederland voorkomt en waar een gevangenisstraf op staat van twaalf jaar, ook als dit niet in Nederland heeft plaatsgevonden. Volgens landelijk onderzoek neemt het risico de laatste jaren toe.

Meer informatie

externe linkIkzegnee.nu