Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Reformatorisch Meldpunt seksueel misbruik van start

02-03-2016

Deze maand is het Reformatorisch Meldpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik van start gegaan. Een eigen meldpunt voor deze doelgroep moet de drempel om te spreken over misbruik zo laag mogelijk maken.

Eén op de drie kinderen in Nederland krijgt te maken met seksueel geweld. Berna de Ruiter, projectleider van het Reformatorisch Meldpunt: "Seksueel geweld loopt uiteen van een vervelende seksueel getinte opmerking, tot verkrachtingen die herhaaldelijk over een langere tijd plaatsvinden. De drempel om te spreken over seksueel misbruik dat je overkomt, is enorm hoog. Toch is het belangrijk dat de stap om te spreken wordt genomen, omdat hierdoor misbruik kan stoppen en ook verwerkt kan worden."

Anoniem

Het Reformatorisch Meldpunt werkt bewust anoniem en vanuit de reformatorische identiteit. De Ruiter: "Hiermee zijn we zo laagdrempelig, vertrouwd en vindbaar mogelijk binnen de doelgroep. We willen bereiken dat meer slachtoffers de stap om te spreken over misbruik gaan zetten. Dat kan nu anoniem via WhatsApp op 06-11462758 of via e-mail. Hiervoor kan een anoniem e-mailaccount aangemaakt worden op de website externe linkwww.ikmeldhet.nl. Wij zitten klaar om te luisteren."