Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Blijf van m’n Lijf Den Helder introduceert A-team

02-05-2016

Blijf van m’n Lijf Den Helder heeft een nieuwe dienst in het leven geroepen: het A-team voor hulp en advies aan iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. De organisatie verbreedt hiermee haar aanbod naar ambulante zorg.

Het team startte al in januari, maar presenteert zich nu pas. Dat houdt verband met de enorme vraag aan hulpverlening. Het team bestaat uit vier hulpverleners en is een samenwerking van Blijf van m’n Lijf Den Helder en MEE/De Wering.

Ambulant

"De naam A-team verwijst naar ambulant, maar is ook een grappige verwijzing naar het A-team dat we kennen van televisie", aldus Marja de Kinderen van Huiselijk Geweld Kop van Noord Holland in een interview met het externe linkNoordhollands Dagblad. "Want als er een probleem is, bieden we hulp."

Veilig Thuis

Voor hulp en advies kunnen mensen uiteraard ook nog steeds terecht bij Veilig Thuis. De Kinderen: "Veilig Thuis zet na een melding het netwerk van hulpverlening in. Als er drugs in het spel zijn, wordt bijvoorbeeld een beroep gedaan op verslavingszorg. Maar wij zijn er puur op gericht om het geweld te stoppen. Die specifieke hulp was er nog niet."

Het A-team is te vinden via externe linkhuiselijkgeweldkopvannoordholland.nl.