Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Divorce Challenge morgen van start

05-09-2016

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie geeft morgen de aftrap van de Divorce Challenge. Hij doet dit door de website Divorcechallenge.nl te lanceren. Het doel van de Challenge is het aantal vechtscheidingen terug te dringen en de negatieve gevolgen voor kinderen te verminderen.

De Challenge wordt afgetrapt in aanwezigheid van onder andere de Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en PvdA-kamerlid Jeroen Recourt. De Divorce Challenge vloeit voort uit een motie van Recourt.

Inzendingen

Via de website kunnen mensen goede ideeën tegen vechtscheidingen indienen. Professionals, sociale vernieuwers en ervaringsdeskundigen kunnen de komende drie maanden voorstellen doen. Daarna worden de inzendingen voorgelegd aan een expertpanel met onder andere de Kinderombudsvrouw, een mediator, een rechter en een hoogleraar familie- en jeugdrecht.

Slotbijeenkomst

Tijdens een slotbijeenkomst op 14 december stelt het panel vast welke voorstellen verdere uitwerking verdienen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie helpt deze voorstellen door het bieden van expertise, contacten, of hulp bij het vinden van financiering.