Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Landelijke publiekscampagne Centrum Seksueel Geweld

06-06-2016

Fonds Slachtofferhulp is deze maand een publiekscampagne voor het Centrum Seksueel Geweld (CSG) gestart. Doel van de campagne is het vergroten van de bekendheid van het CSG en het landelijk telefoonnummer 0800-0188, zodat slachtoffers snel de juiste hulp krijgen.

Het CSG is 24/7 geopend voor specialistische zorg aan slachtoffers van aanranding of verkrachting op één locatie. Snelle zorg verkleint de kans op medische en psychische problemen aanzienlijk en vergroot de pakkans van daders.

De publiekscampagne richt zich primair op 14- tot 25-jarigen en loopt in twee periodes: van 1-9 juni en van 14-27 september 2016. In de campagne staan uitspraken of gedachten van drie mensen die zelf een verkrachting hebben meegemaakt centraal.

Landelijk dekkend netwerk

Vanaf de start in 2012 financiert en ondersteunt Fonds Slachtofferhulp de totstandkoming van het Centrum Seksueel Geweld. Er wordt toegewerkt naar een landelijk dekkend netwerk, zodat elk slachtoffer binnen een uur bij een van de locaties terecht kan en overal op dezelfde deskundige hulp kan rekenen. Inmiddels zijn er twaalf vestigingen geopend.

De landelijke campagne is mogelijk gemaakt door grotendeels gesponsorde bijdragen van diverse mediapartners. Ook stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving heeft een financiële bijdrage geleverd.

Meer informatie

externe linkFonds Slachtofferzorg