Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Start bouw vrouwenopvang Het Kopland

06-09-2016

Stichting Het Kopland viert vandaag de start van de bouw van de nieuwe vrouwenopvang in de Groningse Oosterparkwijk. Op deze locatie zullen vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld, tijdelijk een veilig thuis vinden. Het nieuwe pand is naar verwachting eind 2017 klaar.

Na ruim 100 jaar aan het Martinikerkhof in de binnenstad, is het voor de vrouwenopvang van Het Kopland tijd om te verhuizen. Op de nieuwe locatie aan De Velden (Oosterparkwijk) krijgen de bewoners onder andere meer ruimte om hun huishouden te voeren op hun eigen manier. Ook zitten de kantoren en therapieruimtes in hetzelfde pand. Het gebouw is zo ontworpen dat het voldoet aan de huidige eisen van moderne hulpverlening en past bij de werkwijze van de stichting.

Groningen geeft thuis

Woningcorporatie Nijestee vindt dat iedereen een goed thuis verdient. Daarom werkt de woningcorporatie mee aan een nieuwe locatie voor Het Kopland met meer mogelijkheden. Geveke Bouw & Ontwikkeling verzorgt de bouw. Het Kopland gaat het pand huren van Nijestee. Voor de inrichting van het pand werft de stichting gelden middels een campagne: Groningen Geeft Thuis. Alle genodigden worden vandaag verwelkomd door wethouder Roeland van der Schaaf, Alice Vellinga (directeur-bestuurder Het Kopland) en Pieter Bregman (directeur-bestuurder Nijestee).