Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Kunst uit geweld genomineerd voor Ab Harrewijn prijs

11-04-2016

De stichting Kunst uit geweld is genomineerd voor de Ab Harrewijn prijs 2016. Deze prijs gaat uit naar een persoon of groep personen die zich met een origineel idee hebben ingezet voor de onderkant van de samenleving.

externe linkKunst uit geweld richt zich op overlevenden van huiselijk geweld en seksueel misbruik. Door middel van kunstuitingen krijgen overlevenden de mogelijkheid hun ervaringen en verhalen te delen. De stichting treedt onder meer naar buiten met exposities en wil zo slachtoffers van seksueel geweld een stem geven. Esther Veerman, organisator van de stichting, verzorgt ook gastlessen op scholen.

5000 euro

Met de nominatie hebben beide stichtingen al 1.500 euro in de wacht gesleept. De uiteindelijke winnaar wordt op 13 mei – op de sterfdag van Ab Harrewijn - in Rotterdam bekendgemaakt. Deze krijgt nog eens 5.000 euro. Er zijn in totaal vijf genomineerden.

Ab Harrewijn

De predikant Ab Harrewijn zat voor GroenLinks in de Tweede Kamer tot hij 2002 onverwacht aan de gevolgen van een hersenbloeding overleed. Na zijn dood werd door De Linker Wang, een platform voor geloof en politiek, de externe linkjaarlijkse Ab Harrewijnprijs ingesteld voor een persoon of groep personen die zich met een origineel idee hebben ingezet voor de onderkant van de samenleving.