Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Enorme toename vechtscheidingen Haaglanden

13-09-2016

Het aantal vechtscheidingen in de regio Haaglanden is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Een woordvoerster van Stichting Jeugdformaat zegt in het AD dat met name de crisisjaren tot een toename hebben geleid van het aantal echtelijke conflicten.

De stichting zag het aantal ouders dat een beroep deed op hulpverleners de afgelopen jaren flink stijgen. externe linkJeugdformaat biedt hulpverlening op maat aan ouders in de regio Haaglanden, die in een vechtscheiding zijn beland. In 2011 deden 82 stellen een beroep op de stichting, vorig jaar waren dit er 461.

Tegenpolen

De stijging zet door, want deze week stond de teller al op 465 hulpbehoevende ouders. "Onder druk van geldzorgen kunnen partners opeens elkaars tegenpolen worden. Dan gaat het ineens hard tegen hard en wordt niet meer gekeken naar het belang van het kind", aldus een woordvoerder van Jeugdformaat in het externe linkAD.

Vorige week lanceerde minister Ard van der Steur (VenJ) de website externe linkDivorcechallenge.nl met het doel om het aantal vechtscheidingen terug te dringen en de negatieve gevolgen voor kinderen te verminderen.