Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Lancering tweede ronde campagne 'Praten over jouw keuzes'

25-11-2016

De tweede ronde van de campagne 'Praten over jouw keuze' is ingegaan. De campagne richt zich op jongeren, die onder druk van hun omgeving keuzes moeten maken waar ze niet gelukkig van worden. De boodschap die de campagne wil overbrengen is om erover te praten met iemand die ze vertrouwen of advies en hulp te vragen.

Manier van leven

Op kamers gaan, wel of niet trouwen, een studie volgen, samenzijn met iemand van hetzelfde geslacht: allemaal keuzes over de manier waarop je wilt leven. Zelf keuzes maken is heel belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige jongeren moeten onder druk van hun omgeving keuzes maken waar ze niet gelukkig van worden.

Website

Op de campagnewebsite externe link Pratenoverjouwkeuzes staan filmpjes, gedichten, soundbites en blogs waarin jongeren vertellen over de keuzes die ze hebben gemaakt en hoe ze dat hebben aangepakt. Verder staan er tips die jongeren helpen bij het aangaan van een gesprek met bijvoorbeeld hun familie.

Toolkit met campagnemiddelen

Om de campagneboodschap te verspreiden en te zorgen dat de boodschap aankomt bij diegenen voor wie dit belangrijk is heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met partners een externe linktoolkit gemaakt. Deze bestaat uit filmpjes (online video’s en pre-rolls), geluidsfragmenten, online advertenties (banners), en gedichten. Deze middelen leiden allemaal naar de website en zijn vrij te gebruiken.