Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Dullaert moet weg als Kinderombudsman

28-01-2016

De ambtstermijn van huidige Kinderombudsman Marc Dullaert wordt niet verlengd. Hij moet per 1 april vertrekken. Dat heeft de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Van Zutphen schrijft daarin dat hij zijn eigen team wil samenstellen.

Dullaert is de eerste Kinderombudsman van Nederland. Hij werd in 2011 benoemd. Zijn functie is ondergebracht bij het bureau van de Nationale Ombudsman. Behalve Kinderombudsman, is Dullaert sinds 1 oktober 2015 ook voorzitter van het Europese Netwerk van Kinderombudsmannen, waarin 33 landen vertegenwoordigd zijn.

Nieuws

Dullaert wist de afgelopen jaren vaak het nieuws te halen. Hij onderzocht kindermishandeling in Europa, bedacht een antipestwet en kwam met een ranglijst van landen op basis van de naleving van kinderrechten.

Protest

De aankondiging van zijn vertrek heeft tot protest geleid. Zo is externe linkStuk-online een externe linkcampagne begonnen om Marc Dullaert te behouden als Kinderombudsman. Ook is er een externe linkonline petitie gestart.