Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Introductie Erkenningscommissie Justitiële Interventies

29-03-2016

Het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie en het Trimbos-instituut hielden begin deze maand in Utrecht een kennismakingsbijeenkomst rondom de nieuwe Erkenningscommissie Justitiële Interventies. Hierbij waren ruim 60 ontwikkelaars, beleidsmakers en onderzoekers aanwezig.

externe linkDe Erkenningscommissie Justitiële Interventies vervangt de Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie die was ingesteld door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De commissie beoordeelt interventies die worden toegepast in het justitiële werkveld, zowel in de jeugdzorg, de ggz en het sociale domein, op kwaliteit en effectiviteit. Het betreft interventies voor zowel jeugdigen als volwassenen.

Advies

Naast een beoordeling, geeft de nieuwe commissie ook advies over de inhoud, uitvoering en onderzoek van interventies. Alle betrokken organisaties kunnen hun interventie(s) aan de commissie voorleggen.

Het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie en het Trimbos-instituut ondersteunen de Erkenningscommissie Justitiële Interventies.