Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Slachtofferhulp Nederland wil af van anoniem nummer

30-03-2016

Slachtofferhulp Nederland wil dit jaar stoppen om slachtoffers en nabestaanden te bellen met een anoniem nummer. Dit gebeurde tot nu toe om slachtoffers van huiselijk geweld te beschermen. Maar sinds deze slachtoffers bij Veilig Thuis terechtkunnen, is dat volgens de organisatie niet meer nodig.

Dat staat in het vandaag gepubliceerde jaarverslag 2015. Het afgelopen jaar heeft Slachtofferhulp Nederland 182.000 slachtoffers geholpen. Dat zijn 25.000 meer slachtoffers dan in 2014, ofwel een stijging van 16 procent. De komende drie jaar wil de organisatie zelfs 50 procent meer slachtoffers kunnen bereiken, door een verbeterde online en digitale dienstverlening op te zetten.

Voicemail

Als Slachtofferhulp Nederland met een herkenbaar nummer gaat bellen, zullen er ook voicemailberichten worden achterlaten, zodat mensen kunnen terugbellen. Het bereik zal daardoor veel groter worden. "Halverwege 2016 hopen wij niet meer met een anoniem nummer te bellen", aldus Marjan de Jong, teamleider van Actieve Benadering.