Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Beleidsreactie op rapporten over vrouwenopvang voor november beschikbaar

04-09-2017

Staatssecretaris Van Rijn (VWS) geeft later in het jaar een reactie op verschillende rapporten over vrouwenopvang en geweld in afhankelijkheidsrelaties. Het streven is om de Tweede Kamer voor het Algemeen Overleg op 1 november 2017 een integrale reactie te zenden. Dat heeft hij de Tweede Kamer laten weten.

De Tweede Kamer had de staatssecretarissen van VWS en SZW om een integrale reactie op het rapport van de Nationale Ombudsman over vrouwen in de vrouwenopvang gevraagd. In deze reactie moest ook specifiek aandacht zijn voor de in het rapport geschetste schuldenproblematiek.

Erkentelijk

Van Rijn laat weten dat hij de Ombudsman zeer erkentelijk is voor zijn onderzoek Vrouwen in de knel en de aanbevelingen. "Ik ga hiermee aan de slag, met mijn collega van SZW, de VNG en de Federatie Opvang. In de voortgangsrapportage Geweld in Afhankelijkheidsrelaties (GIA) zal ik een integrale beleidsreactie geven op de bevindingen van de Nationale Ombudsman. Deze rapportage ontvangt u – zo is het streven - voor het Algemeen Overleg op 1 november a.s. Daarbij betrek ik ook het rapport Moeder en kind verlaten de vrouwenopvang: (wie) is dat een zorg? (mei 2017) van het Toezicht Sociaal Domein / Samenwerkend Toezicht Jeugd."

Downloads

pdf-bestandKamerbrief over rapporten over geweld in afhankelijkheidsrelaties (via www.rijksoverheid.nl) (pdf-bestand, 87 kB)