Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Van Rijn verlicht administratieve lasten kleine jeugdhulpaanbieders

06-06-2017

Kleine jeugdhulpaanbieders hoeven voortaan geen accountantsverklaring meer te overleggen bij hun jaarverantwoording. Staatssecretaris Van Rijn (VWS) hoopt met dit besluit de administratieve lasten te verlichten, zodat gemeenten en jeugdhulpverleners meer tijd aan de hulp voor kinderen kunnen besteden.

De kosten van de accountantsverklaring bleken in de praktijk niet in verhouding te staan tot de grootte van deze kleine jeugdhulpaanbieders. Door het schrappen van de verplichting worden tijd en geld bespaard.

Ministeriële regeling

Verder wil Van Rijn de wet aanpassen om standaard registraties en contracten tussen gemeenten en aanbieders af te dwingen. Op dit moment ervaren (jeugdhulp)aanbieders die met meerdere gemeenten werken een verzwaring van de administratieve taken. "Aanbieders moeten hun tijd besteden aan zorg en ondersteuning en niet aan onnodig opgelegde administratieve regeltjes van gemeenten. Ik wil dat gemeenten dezelfde spelregels naar aanbieders hanteren", aldus de staatssecretaris. Hij gaat hiervoor een ministeriële regeling opstellen met regels over de wijze van bekostiging, gegevensuitwisseling en verantwoording.

Meer informatie

externe linkRijksoverheid.nl