Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Villa Pinedo presenteert workshop Scheiden is geen Kinderspel

08-09-2017

Het is vandaag de Dag van de Scheiding. Naar aanleiding van deze dag presenteert Villa Pinedo in cultureel centrum De Balie in Amsterdam een programma waarin kinderen advies geven aan gescheiden ouders. Villa Pinedo presenteert er tevens haar vernieuwde online workshop 'Scheiden is geen Kinderspel'.

De 'Dag van de Scheiding' is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen. Met deze dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Gemiddeld strandt één op de drie huwelijken. Dat staat nog los van het aantal relaties en geregisteerd partnerschappen dat wordt beëindigd. Uit onderzoek van de vFas blijkt dat ruim 44 procent van de mensen achteraf zegt dat ze hun scheiding anders hadden moeten regelen.

Villa Pinedo

Sinds 2011 is externe linkStichting Villa Pinedo dé plek voor kinderen van gescheiden ouders. Ervaringsdeskundige jongeren geven advies via het forum, blogs en vlogs. Ook hebben ruim 500 kinderen het afgelopen jaar ondersteuning gekregen van een online buddy van Villa Pinedo. Duizenden kinderen hebben hun ervaringen gedeeld over de scheiding van hun ouders op externe linkvillapinedo.nl.