Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Project Huisje Boompje Beestje deze week van start

09-10-2017

Kinderpostzegels houdt morgen het congres Huisje Boompje Beestje. Dit is de officiële kick off van het gelijknamige project om kinderen in de opvang meer in contact te brengen met natuur en dieren. Uit onderzoek blijft dat dit helpt bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen.

Dankzij de financiële bijdrage van deelnemers van de Postcode Loterij, en in samenwerking met Federatie Opvang en IVN, zorgt Huisje Boompje Beestje ervoor dat opvanginstellingen speel- of moestuinen kunnen aanleggen en ruimtes voor dieren kunnen opzetten. Het doel is om zo een groenere en veiligere omgeving voor kinderen te creëren waar ze samen met hun ouders kunnen werken aan een nieuwe toekomst.

Pilotprojecten

Op opvanglocaties in Dordrecht, Emmen, Enschede en Goirle hebben al pilots van de natuurprojecten plaatsgevonden. De Hogeschool Leiden en de Vrije Universiteit hebben hier onderzoek uitgevoerd. Tijdens het congres vertellen zij wat de invloed van de projecten is geweest op de kinderen, moeder/ouders en medewerkers.

Meer informatie