Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Symposium over aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling in Deventer

17-02-2017

De gemeente Deventer verzorgde deze week het symposium Huiselijk geweld en kindermishandeling. Partijen uit verschillende sectoren kwamen naar het symposium om kennis op te doen en uit te wisselen via de informatiemarkt en inspiratierondes.

Verschillende sectoren

Het symposium richtte zich op leden van sociale wijkteams en het Bijzonder Zorg Team, ziekenhuismedewerkers, gezinscoaches, huisartsen, GGD, onderwijs, politie, Jeugdzorg, maatschappelijke opvang, GGZ, jeugdgezondheidszorg, huisartsen, kinderopvang en verloskundigen uit de gemeente Deventer.

Steuntje in de rug

Tijdens de bijeenkomst werd onder andere de 'Routekaart aanpak bij signalering van huiselijk geweld en kindermishandeling' gepresenteerd. Zien, handelen en samenwerken. Daar draait het om bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Hoe zie je dat er iets mis is en kún je dat altijd wel zien? De ‘Routekaart aanpak bij signalering van huiselijk geweld en kindermishandeling’ biedt professionals een steuntje in de rug.

Vragen

De Routekaart gaat in op vragen als: Bij wie kun je als professional terecht met je vragen of voor advies als je het gevoel hebt dat er iets mis is? Blijf je rondlopen met dat onderbuikgevoel, of deel je je zorgen? En wat doe je als iemand zijn zorgen met jou deelt? Hoe zit het met privacy, wat mag wel en wat niet, bij wie wel en wie niet? En welke rol hebben de professional en de samenwerkingspartners? En hoe is de zorg na de transitie in het sociale domein eigenlijk precies ingericht?

Downloads

pdf-bestandRoutekaart aanpak bij signalering van huiselijk geweld en kindermishandeling (via www.deventer.nl) (pdf-bestand, 200 kB)