Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Methodiek RelatieWijs als map verkrijgbaar

17-10-2017

De methode RelatieWijs is sinds deze maand verkrijgbaar als map met onder meer handleidingen, hand-outs en casuïstiek. RelatieWijs ondersteunt professionals in het tijdig signaleren, bespreekbaar maken en beoordelen van relationeel (grensoverschrijdend) gedrag. En helpt hen hierop adequaat te reageren.

RelatieWijs, voorheen 'Vlaggensysteem (ex-)Partnerrelaties', is een methodiek om relationeel (grensoverschrijdend) gedrag zorgvuldig te wegen en te beoordelen, het bespreekbaar te maken en adequaat te handelen.

Sociale wijkteams

Sociale wijkteams spelen een belangrijke rol bij de aanpak van geweld tussen (ex-)partners. Door gebrek aan kennis weten ze hun onderbuikgevoel niet altijd om te zetten in actie. "We worden geregeld gebeld door medewerkers van sociale wijkteams. Ze hebben een niet-pluis gevoel, maar weten niet wat ze ermee moeten", vertelt Duska Sabljic, preventiemedewerker bij Veilig Thuis Utrecht. "Te vaak nog hangt de beoordeling af van iemands sensitiviteit, achtergrond of gevoel. Dat mag natuurlijk niet."