Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

RelatieWijs: nieuwe methode voor aanpak (ex-)partnergeweld

20-04-2017

Hoe weet je als hulpverlener of gedrag in een relatie over een grens gaat? En wat te doen als er sprake lijkt te zijn van (ex-)partnergeweld? Op 8 juni lanceert Movisie de nieuwe methode RelatieWijs, voor het signaleren, beoordelen, bespreekbaar maken en handelen in geval van (ex-)partnergeweld.

RelatieWijs is geïnspireerd op het Sensoa Vlaggensysteem © en was tijdens de pilots van de proefversie bekend onder de naam Vlaggensysteem (ex-)Partnerrelaties. Tijdens de bijeenkomst op 8 juni a.s. komen professionals van Veilig Thuis en wijkteams vertellen over hun ervaringen met RelatieWijs. Zij hebben het afgelopen jaar in een pilot ervaring opgedaan met de methode.

Objectieve meetlat

Een van de pilotdeelnemers is Roos Adriaansen van Sociaal Wijkteam Maarssen-Dorp. "Dankzij RelatieWijs sta ik steviger in mijn schoenen, ben ik zekerder in het stellen van vragen, wegen en beoordelen. Het is heel prettig om je onderbuikgevoel langs een objectieve meetlat te leggen. Oordelen zijn niet zo subjectief meer, beter onderling bespreekbaar en daarmee de basis voor een eenduidige oplossing."

Professionals uit Wijkteams, Veilig Thuis, politie en gemeente worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor de bijeenkomst van 8 juni a.s. Voor meer informatie en aanmelding, zie externe linkMovisie.nl.