Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Nieuws

  Publicaties

   Agenda

    Beantwoording Kamervragen over zorgelijke situatie Veilig Thuis Gelderland-Zuid

    25-01-2017

    Staatssecretaris Van Rijn (VWS) heeft, mede namens minister Van der Steur (VenJ), de Tweede Kamer geïnformeerd over de situatie bij Veilig Thuis Gelderland-Zuid. In een brief geeft hij antwoord op vragen van het Kamerlid Kooiman (SP) over de voortdurende zorgelijke situatie bij deze organisatie.

    Maatregelen en vertrouwen

    Van Rijn gaat in de brief onder andere in op vragen over de meldingen, de maatregelen, de wachtlijsten en het vertrouwen in Veilig Thuis Gelderland-Zuid. Hij noemt het ernstig dat de situatie bij Veilig Thuis Gelderland-Zuid nog steeds niet op orde is.

    Verantwoordelijkheid

    Wel ziet Van Rijn dat de gemeenten in de regio hun verantwoordelijkheid nemen door nauwgezet het werk van Veilig Thuis te volgen en maatregelen te nemen. Daarnaast houden de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie voor de Jeugdzorg volgens de staatssecretaris de vinger aan de pols.

    Downloads

    pdf-bestand Beantwoording Kamervragen over de voortdurende zorgelijke situatie bij Veilig Thuis Gelderland-Zuid (via www.rijksoverheid.nl) (Pdf-bestand, 113 kB)