Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Week Zonder Geweld van start

27-11-2017

Aansluitend op de Week tegen kindermishandeling, is zaterdag de Week Zonder Geweld van start gegaan. Die dag was het tevens de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, ook wel bekend als Orange Day.

De Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen werd in 1960 ingevoerd door de Verenigde Naties. Over de hele wereld kleuren gebouwen oranje op deze dag. In Nederland gebeurde dat dit jaar met de externe linkErasmusbrug in Rotterdam.

YWCA

De Week Zonder Geweld, een initiatief van de Young Women's Christian Association [YWCA], is een jaarlijkse wereldwijde campagne om geweld in al zijn vormen te stoppen. Gedurende de week worden door verschillende organisaties diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de strijd tegen geweld. De activiteiten zijn daarbij gericht op bewustmaking, het bevordering van attitudeverandering en het ondersteunen van individuen en organisaties om positieve acties te kunnen ondernemen gericht op het beƫindigen van geweld in hun gemeenschappen.

Overlap

Het activiteitenaanbod van de Week tegen kindermishandeling en de activiteiten in het kader van de Week Zonder Geweld overlappen elkaar voor een groot deel. Toch is er een aantal organisaties dat specifieke aandacht vraagt voor deze tweede week: