Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Vrouwenopvang van Het Kopland wint Kind Centraal Award

30-01-2017

De Vrouwenopvang van Het Kopland heeft de Kind Centraal Award 2017 gewonnen. De prijs van Stichting het Vergeten Kind werd gisteren uitgereikt door Kinderombudsman Margrite Kalverboer. De uitreiking vormde tevens de aftrap van de Week van Het Vergeten Kind.

Voorbeeld

Het Kopland werkt in Groningen en in Emmen. De Vrouwenopvang van Het Kopland is volgens de jury ‘een voorbeeld is voor vele andere opvanglocaties. Zij geven een goed voorbeeld hoe kinderen een veilige plek en de juiste begeleiding krijgen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen.

Betere zorg voor kinderen

Voor de uitreiking werd Het Kopland in het zonnetje gezet. Het doel hiervan is om andere instellingen, maar ook gemeentes te motiveren om betere zorg voor kinderen in de maatschappelijke- en vrouwenopvang te organiseren.

Moedige stap

"Elk kind woont het liefst thuis. En als dat niet kan dan op een veilige plek waar het fijn is en waar aandacht is voor jou", aldus Kinderombudsman Margerite Kalverboer. Alice Vellinga, directeur van Het Kopland, droeg de award op aan alle moeders die de moedige stap hebben durven nemen te kiezen voor een betere toekomst voor hun kinderen. “En aan al mijn collega's natuurlijk, want we doen het samen!"

Links

Kijk voor meer informatie op de website van externe linkStichting het Vergeten Kind