Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Eerste certificering ervaringsdeskundigen huiselijk geweld

11-04-2018

Zes ervaringsdeskundigen van het Brabantse project 'De cirkel is rond' hebben gisteren hun certificaat Ervaringsdeskundigheid ontvangen. Met het afronden van de training kunnen zij officieel starten als eerste betaalde ervaringsdeskundigen op het gebied van ernstig huiselijk geweld.

De cirkel is rond is een samenwerkingsproject van Veilig Thuis West-Brabant (Interventieteam) en Safegroup/Juzt (team Ambulant Wonen). Dit project voor ervaringsdeskundigheid bij (ernstig en structureel) huiselijk geweld startte in januari van dit jaar.

Gelijkwaardiger niveau

Projectleider Marjo de Keijzer vindt de inzet van ervaringsdeskundigen een mooie ontwikkeling. "Ik zie hen als een bron van hoop voor cliënten, zij zijn immers hét voorbeeld van dat herstel mogelijk is en dragen bij aan vermindering van het stigma. De ervaringsdeskundigen hebben mij laten inzien hoe zij gebukt zijn gegaan onder schaamte en hoe moeilijk het dan is om te delen wat er in je gezinssysteem aan de hand is. Ik veronderstel dat onze cliënten het contact met een ervaringsdeskundige op gelijkwaardiger niveau zullen ervaren."

Meer informatie

externe linkVeilig Thuis West-Brabant