Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Documentaire en kwartet tegen financiële uitbuiting

14-06-2018

In aanloop naar de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling, die morgen plaatsvindt, houdt Veilig Thuis Groningen vandaag het congres 'Hun geld ons een zorg!'. Deze interactieve bijeenkomst draait om de aanpak van financieel misbruik van ouderen.

Met het congres wil Veilig Thuis bewustwording en verbinding creëren bij organisaties die niet als vanzelfsprekend samenwerken, zoals thuiszorg, maatschappelijk werk, woningcorporaties, notariaat, politie, bewindvoerders en banken.

ThuisPluis kwartet

Filmmaker Pim Giel vertoont de documentaire Ger, mijn hoofd in eigen hand over de dementerende Ger en de barrières die hij en zijn omgeving tegenkomen. Om inzicht te krijgen in elkaars expertise, gaan de congresdeelnemers het ‘ThuisPluis kwartet’ spelen. Dit wordt begeleid door de lokale alliantie Voorkomen financiële uitbuiting Stad Groningen.

Financieel misbruik is het ongepast gebruik maken van de bezittingen van een ander. Bijvoorbeeld wekelijks stiekem wat extra voor jezelf pinnen, gedwongen testamentwijziging, maar ook 'gewoon' diefstal van spullen.

Meer informatie

externe linkVeilig Thuis Groningen