Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Kadera vraagt met diner aandacht voor mannelijke slachtoffers

15-03-2018

Kadera houdt volgende week een dinner-event om aandacht te vragen voor mannen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Met het diner wil de organisatie de samenleving betrekken bij de aanpak van huiselijk geweld en een einde maken aan de taboes rond het onderwerp.

Voor het diner zijn 80 personen vanuit verschillende organisaties uit de regio Zwolle uitgenodigd. De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer omarmt het initiatief en spreekt het openingswoord tijdens het diner.

Mannenopvang

Kadera opende in 2017 een mannenopvang. Bij de opening koos Kadera voor zo min mogelijk publiciteit. "Een feestelijke opening leek ons niet op de plaats, er is namelijk niets feestelijks aan het feit dat deze opvang nodig is. In plaats daarvan willen wij ons richten op wat we kunnen doen om geweld te voorkomen. En daarbij hebben we de hulp van de samenleving nodig", aldus Jos Elshof, waarnemend directeur van Kadera.

Volgens Kadera rust er een taboe op het onderwerp en is het voor veel mannen lastig om hulp te vragen. "Men is geneigd om het vooroordeel dat mannen geen slachtoffer kunnen zijn te geloven. Dit leidt tot veel onzichtbare ellende", stelt de organisatie.

Het dinner-event 'Samen sterk!' vindt plaats op donderdag 22 maart in De Gift City in Zwolle.

Meer informatie

externe linkKadera aanpak huiselijk geweld