Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Taskforce Kindermishandeling Tilburg richt pijlen op pleger huiselijk geweld

19-01-2018

De Taskforce Kindermishandeling Regio Hart van Brabant gaat extra inzetten op plegers van huiselijk geweld. De Taskforce wil ervoor zorgen dat plegers de hulpverlening die zij aangeboden krijgen ook echt afronden. Nu gebeurt dat vaak niet.

"We willen niet langer dweilen met de kraan open", zegt Teun Haans, manager bij Veilig Thuis Hart van Brabant in het Brabants Dagblad. Vorig jaar bleek uit onderzoek dat van de honderd gevallen van huiselijk geweld in de regio slechts zes plegers hulpverlening afrondden. In de helft van die zaken werd meerdere keren per jaar geweld geconstateerd. "Waar ouders elkaar te lijf gaan, zijn kinderen vrijwel altijd ook slachtoffer", aldus Haans.

Op de huid

In de nieuwe aanpak van de Taskforce Kindermishandeling wordt de dader dicht op de huid gezeten. Hulpverleners gaan binnen een dag na een incident bij de dader langs. Zo nodig krijgt iemand tien dagen een preventief huisverbod of er wordt bemoeizorg ingezet.

Het ministerie van VWS draagt met een subsidie van 100.000 euro bij aan de plegeraanpak van de externe linkregionale Taskforce.