Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Bijdrage Nationale Postcode Loterij voor Veilige Veste Rotterdam

19-02-2018

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij vorige week heeft Fier een miljoen euro ontvangen voor de realisatie van een Veilige Veste in Rotterdam. Veilige Veste is een uniek integraal totaalconcept voor kwetsbare kinderen en jongeren.

Fier is sinds 2015 bezig met de planvorming voor een Veilige Veste in Rotterdam. Veilige Veste is gericht op slachtoffers van huiselijk geweld, seksueel misbruik, mensenhandel of eergerelateerd geweld die kampen met trauma’s en allerlei problemen als gevolg van wat ze hebben meegemaakt.

Vuist tegen onrecht

"Met een Veilige Veste in Rotterdam willen we deze kinderen en jongeren een unieke en veilige plek bieden, waar we werken aan hun toekomst door middel van een integraal behandel- en participatieprogramma", aldus Fier- bestuurder Linda Terpstra. "Dat betekent niet alleen aandacht voor trauma’s en problemen, maar ook dat we inzetten op onderwijs, sport, een gezonde leefstijl, werkervaring en gezonde relaties. Vanuit de Veilige Veste willen we een vuist maken tegen het onrecht dat deze kinderen wordt aangedaan en werken we aan slimme, resultaatgerichte en betaalbare oplossingen om de vicieuze cirkel van kwetsbaarheid, seksueel geweld en uitbuiting te doorbreken."

Mensenhandel

Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) van Fier ontving ook een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor de strijd tegen mensenhandel in Nederland. Het CKM is in 2016 benoemd tot een van de vaste goede doelen en wordt voor een periode van vijf jaar gesteund met 500.000 euro per jaar. In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen.

Meer informatie

Veilige Veste