Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Vrouwenopvang Perspektief krijgt fietsen van Barmhartige Fiets

24-10-2018

Een opvanglocatie van Perspektief in de regio heeft tien fietsen ontvangen via het Noodhulpfonds van het Fonds Slachtofferhulp. De fietsen zijn aangeboden door stichting de Barmhartige Fiets.

Stichting externe linkde Barmhartige fiets wil ervoor zorgen dat mensen mobiel blijven, door fietsen te schenken wanneer de situatie daarom vraagt. De fietsen die de stichting schenkt zijn teruggevonden fietsen die eerder als gestolen zijn opgegeven. De eerdere eigenaar heeft in de tussentijd al een uitkering van de verzekering ontvangen en een nieuwe fiets gekocht. De gevonden fietsen blijven dan achter op het politiebureau. De Barmhartige fiets knapt deze fietsen op, voorziet ze van een nieuw slot en zoekt een partij die ze er blij mee kunnen maken.

Op pad

Hélène van Kampen, werkzaam bij externe linkPerspektief laat weten heel blij te zijn met de fietsen. "Onze cliënten hebben niks. In de meeste gevallen hebben ze alles achter zich moeten laten. Mensen zijn vaak gevlucht uit een zeer angstige situatie. Bij ons kunnen ze in alle rust weer werken aan hun eigen herstel. Een fiets kan erg helpen. Hierdoor kunnen cliënten op pad, voelen ze zich vrijer en kunnen ze weer betekenis geven aan hun leven."

Meer informatie

externe linkFonds Slachtofferhulp