Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Capelle stuurt brandbrief over wachtlijsten Veilig Thuis

26-01-2018

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel slaat alarm om de wachtlijsten bij Veilig Thuis. Volgens het college wordt de situatie meer en meer onhoudbaar en moet er nu actie worden ondernomen.

Door de lange wachtlijsten bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond duurt het soms twee tot drie maanden totdat een melding wordt behandeld, zo meldt externe linkAD.nl. Volgens het college van Capelle aan den IJssel worden sommige meldingen zelfs helemaal niet geopend.

Brief

Het college heeft een brandbrief gestuurd naar Jeugdhulp Rijnmond waarin de zorgen worden geuit en waarin gevraagd wordt om een gesprek. ,,Wij voelen ons verantwoordelijk voor alle Capelse kinderen en volwassenen die te maken krijgen met huiselijk geweld of kindermishandeling. Wij willen waar het kan geweld voorkomen en als er geweld is, willen wij dat er adequaat gehandeld wordt en betrokkenen geholpen worden", staat in de brief geschreven die door burgemeester Peter Oskam is ondertekend.

Regiobreed gaat het om meer dan 250 gezinnen die op de wachtlijst staan. Vorig jaar sprak de gemeentelijke kinderombudsman zich ook al uit over de problemen bij Veilig Thuis. Het meldpunt gaf toen aan minder vaak een gezin te onderzoeken bij zorgen om kindermishandeling en huiselijk geweld om de wachtlijsten te voorkomen.