Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Emancipator zoekt mannelijke rolmodellen

28-09-2018

Emancipator is op zoek naar gemotiveerde jonge mannen die rolmodel willen worden om geweld tegen vrouwen te voorkomen. De organisatie houdt in november een trainingsweekend waar deze rolmodellen vaardigheden en inspiratie kunnen opdoen om zelf een activiteit rond dit thema te organiseren.

Dit project is onderdeel van de externe linkWhite Ribbon Campagne: een internationale beweging van mannen voor het beëindigen van geweld tegen vrouwen. De campagne roept mannen op om te beloven dat ze nooit geweld tegen vrouwen zullen plegen, toelaten of verzwijgen.

Emancipator

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s, zoals geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie. Emancipator is lid van het internationale MenEngage netwerk en faciliteert de Nederlandse tak van dit netwerk: externe linkMenEngageNL

Aanmelden

Mannen die mee willen doen, kunnen zich tot 6 oktober aanmelden. Kijk voor meer informatie op externe linkemancipator.nl.