Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Nieuwe campagne: Kom in actie

07-02-2019

'Het houdt niet op, totdat je iets doet' is het motto van de nieuwe landelijke campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. De campagne is gisteren van start gegaan.

Uit een recente peiling in opdracht van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV) blijkt dat drie op de tien mensen hun vermoedens alleen met hun partner bespraken of dat ze hier helemaal niet over spraken.

Eerste stap

De nieuwe campagne wil mensen daarom aansporen om een eerste stap te zetten bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. De campagne focust zich de komende maanden op kindermishandeling. Later dit jaar komen ook ouderenmishandeling en partnergeweld aan bod. De website externe linkwww.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl helpt mensen met advies hoe ze in actie kunnen komen.

Toolkit

In de externe linkcampagnetoolkit 'Huiselijk Geweld' zijn diverse materialen te downloaden die gebruikt kunnen worden om bekendheid te geven aan dit onderwerp. Op dit moment bevat de toolkit materialen en beelden uit de televisiecommercials. Deze toolkit wordt de komende weken aangevuld met extra materialen en beelden, waaronder de televisiecommercials en de online video’s.