Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Femmes for Freedom lanceert campagne 'Ontsnap uit je huis'

07-06-2019

Stichting Femmes for Freedom heeft deze week de campagne 'Ontsnap uit je huis' gelanceerd. De campagne richt zich op migrantenvrouwen die thuis worden opgesloten. Doel is om deze 'verborgen vrouwen' zichtbaar te maken en hen van handelingsperspectieven te voorzien om hun situatie te doorbreken.

De campagne is ook bedoeld om Nederland wakker te schudden en alert te maken op de situatie waarin deze vrouwen en hun kinderen zich kunnen bevinden. Verborgen vrouwen worden thuis opgesloten en moeten dwangarbeid verrichten. Hulpverleners die achter de voordeur komen, kijken volgens de stichting meestal niet verder dan het isolement en zijn vaak bang om in te grijpen.

Film

Femmes for Freedom heeft voor deze campagne een film gemaakt. Hierin vertellen drie voormalig verborgen vrouwen hun verhaal. "We hopen dat de Nederlandse politiek ons hoort en steunt. Deze campagne is maar een begin. Samen kunnen we deze vrouwen helpen om hun eigen leven weer in handen te krijgen. Nederland kan en mag zich er niet bij neerleggen dat er in de 21e eeuw duizenden vrouwen als slaven behandeld worden," aldus de stichting.

Er zijn in negen talen brochures met tips voor deze vrouwen te downloaden. Voor buurtcentra, huisartsenpraktijken, verloskundigen en andere professionals zijn deze brochures ook gratis in gedrukte vorm te bestellen. Ook omwonenden vinden op de website van Femmes for Freedom informatie over wat zij kunnen doen.

Meer informatie

externe linkFemmes for Freedom