Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

WODC publiceert magazine huiselijk geweld en kindermishandeling

09-05-2019

Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) heeft onlangs een online magazine over huiselijk geweld en kindermishandeling gepubliceerd. Hierin zijn de belangrijkste resultaten van het prevalentieonderzoek dat begin dit jaar werd uitgebracht nog eens op een rijtje gezet.

Afgelopen februari publiceerde het WODC een grootschalig prevalentieonderzoek naar huiselijk geweld en kindermishandeling. Hieruit bleek onder andere dat 5,5 procent van de Nederlandse 18+ bevolking de afgelopen vijf jaar te maken heeft gehad met ten minste één voorval van fysiek of seksueel geweld dat werd gepleegd door iemand uit de huiselijke kring. Daarnaast wordt naar schatting zeker 3 procent van de kinderen mishandeld.

Afgesloten

Het WODC werkte sinds 2015 met ruim tien andere onderzoeksinstellingen aan dit onderzoeksprogramma naar huiselijk geweld en kindermishandeling. Het programma vond plaats op verzoek van de ministeries van Justitie en Veiligheid en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het programma bestond uit acht afzonderlijke onderzoeksprojecten en de synthese: externe linkDe prevalentie van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het programma is inmiddels afgesloten.

Download

externelinkWODC Magazine