Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Presentatie informatiebox Financieel Veilig Ouder Worden

15-06-2019

Vandaag is het de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling. Ter gelegenheid hiervan heeft minister Hugo de Jonge (VWS) vanmorgen de Informatiebox Financieel Veilig Ouder Worden gepresenteerd.

De box bevat allerhande informatie om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan. "Financieel misbruik is dé meest voorkomende vorm van ouderenmishandeling. En samen met onder andere banken moeten we hier een dam tegen opwerpen," aldus minister De Jonge (VWS). "Daarom is er nu een speciaal informatiepakket voor ouderen, fysiek én online."

Thema’s

De volgende thema’s komen in de box aan bod:

  • Waarmee kan mijn bank helpen?
  • Wat kan een notaris voor mij betekenen?
  • Waarvoor kan ik een mentor inschakelen?
  • Waarvoor kan ik bij de politie terecht?

Fysiek en online beschikbaar

De informatiebox is externe linkonline te raadplegen, maar kan ook gratis als fysieke box besteld worden. Wie hiervoor het externe linkaanvraagformulier gebruikt, ontvangt bovendien een gratis pasjeshouder.

Brede Alliantie

De Informatiebox Financieel Veilig Ouderen Worden is een initiatief van de Brede Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden. De Brede Alliantie is in 2015 opgericht, met als doel een integrale aanpak tot stand te brengen met alle betrokken partners, op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Daarbij wordt ingezet op het voorkomen, signaleren, melden en stoppen van financieel misbruik.

Leden van de Brede Alliantie zijn landelijke organisaties en instanties die vanuit hun eigen expertise betrokken zijn bij financieel misbruik van ouderen.

Links

externe linkInformatiebox Financieel Veilig Ouder Worden