Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Koninklijke onderscheiding tijdens jubileumbijeenkomst Fier

24-05-2019

Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum bij geweld in afhankelijkheidsrelaties, bestaat twintig jaar. Tijdens de jubileumbijeenkomst ontving Linda Terpstra, voorzitter van de raad van bestuur, een koninklijke onderscheiding voor haar uitzonderlijke en internationale inzet.

Fier blikte vandaag terug op de twintig jaar opvang en hulpverlening die de organisatie biedt aan slachtoffers van loverboys en seksueel misbruik. Met de naam Asja startte de organisatie destijds een lokaal 'Blijf-van-mijn-lijfhuis' in Leeuwarden. Onder leiding van Linda Terpstra, inmiddels voorzitter van de raad van bestuur van Fier, groeide de kleinschalige voorziening met vier bedden uit tot het huidige Fier.

Innovatief concept

Vandaag de dag heeft Fier vijf opvang- en behandelgroepen voor meiden en jonge vrouwen, ook is begin februari de eerste opvang- en behandelgroep voor mannelijke slachtoffers gestart: Ravi. De organisatie biedt inmiddels opvang en hulp aan ruim 100 slachtoffers per jaar.

Terpstra ontwikkelde een innovatief concept van een zeer specialistisch zorgconcept dat naast veiligheid en bescherming, ook ontwikkelingskansen en toekomstmogelijkheden biedt. Omdat zij naast haar bestuurlijke functie voor Fier ook in het gehele Koninkrijk der Nederlanden als vrijwilliger bestuurlijk actief is, kreeg ze vandaag van burgemeester Ferd Crone een koninklijke onderscheiding uitgereikt en werd zij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer informatie

externe linkFier.nl