Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ammodo Science Award voor onderzoek kindermishandeling

29-01-2019

Hoogleraar Forensische gezinspedagogiek Lenneke Alink heeft een Ammodo Science Award gewonnen voor haar onderzoek naar de oorzaken van kindermishandeling. Aan de award is een bedrag van 300.000 euro verbonden om nieuwe wegen te verkennen in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

Volgens Stichting Ammodo toont Alink brede interesse in het onderwerp. Zij kijkt bijvoorbeeld naar de rol van chaos in het huishouden, maar ook naar die van het stresssysteem bij mishandeling en verwaarlozing. "Haar werk brengt de oorzaken en gevolgen van dit vreselijke probleem in kaart – een belangrijke stap naar het oplossen ervan."

Dezelfde lijn

De Ammodo Science Award is ingesteld om bijzonder getalenteerde onderzoekers te stimuleren in een cruciale, gevorderde fase van hun wetenschappelijke carrière. Met het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is, wil Alink op dezelfde lijn doorgaan: het ontrafelen van oorzaken en gevolgen van negatieve jeugdervaringen. "Ik doe dat met een heel team. De prijs is dus voor ons allemaal", zegt zij in een interview met externe linkTrouw.

Meer informatie

externe linkAmmodo-science-award.org