Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Emmen investeert in bestrijding huiselijk geweld

31-05-2019

De gemeente Emmen gaat ruim 162.000 euro investeren in een betere bestrijding van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat gebeurt via het project MDA++ en richt zich op gezinnen waar sprake is van ernstig en hardnekkig geweld.

MDA++ staat voor Multidisciplinaire aanpak waarbij een team van deskundigen zich samen met het gezin inzet voor een veilige situatie en een goed hulpplan. Alles is erop gericht om de kans op herhaling te verkleinen en de schade te beperken. Vorig jaar vond een pilot plaats met MDA++ in Drenthe in zes zaken. GGZ Drenthe, Accare, VNN, politie en Veilig Thuis werkten daarbij in een klein team samen. Geconcludeerd is dat er alle reden is om door te gaan met deze geïntegreerde aanpak.

Patroon doorbreken

"We willen het patroon van geweld doorbreken en zorgen dat gezinsleden een veilige omgeving hebben en houden", zegt wethouder Robert Kleine (Jeugd) in de externe linkEmmer Courant. "We zien nu te vaak dat er toch weer meldingen uit dezelfde gezinnen komen. De MDA++ aanpak in Drenthe biedt goede mogelijkheden om dat aan te pakken."

Congres

De ambassadeurs Task Force Kindermishandeling 3 Noord, MDA++ en samenwerkingspartners organiseren op 13 juni in Leeuwarden het congres externe linkEen goede start is veel werk. Het voorkomen van kindermishandeling start al voor of tijdens de zwangerschap, dus goed begonnen is veel gewonnen.