Forensisch psychiatrische polikliniek De Horst; Locatie Maastricht

Postcode en plaats: Maastricht
Telefoon: 043 60 18 300
Fax: 043 60 18 301
E-mailadres: info@fppdehorst.nl
Website: www.fppdehorst.nl

Als je door psychische problemen met justitie in aanraking bent geweest of dreigt te komen, kun je bij de Horst terecht voor behandeling. Het doel is je problemen te verminderen en je de controle terug te geven over je gedrag en leven. (Opnieuw) deel uitmaken van de maatschappij hoort daar ook bij. We vinden dat herstel breder is dan behandeling alleen en dat je meer bent dan je delict of stoornis.

Onze hulp is kort als het kan, intensief en langdurig als het nodig is. Behandeling vindt plaats op de poli, online of thuis.

Onze behandeling ondersteunt je om (weer) deel te nemen aan de maatschappij, op een manier die bij jou past. Het behandelaanbod van de Horst varieert van individuele therapie tot groepstherapie. Onze behandelingen zijn stuk voor stuk gebaseerd op gedegen inzichten en kennis van de geestelijke gezondheid.

We bieden poliklinische behandeling en behandeling door onze ForFACT-teams. We kunnen kiezen voor één bepaalde behandeling of voor een combinatie van behandelvormen, zoals een combinatie van individuele gesprekken en groepsbehandeling.

Een greep uit ons aanbod

Psychologische behandelingen die je helpen om je manier van denken en doen te beinvloeden:

  • Therapie om te leren omgaan met je psychische problemen
  • Partner- en relatietherapie
  • Behandeling met medicijnen
  • Trainingen in sociale vaardigheden
  • Leefstijltraining met betrekking tot middelengebruik
  • Gesprekken met psychologen, psychiaters en verpleegkundig specialisten GGZ
  • Op termijn: e-health-modules die je online kunt volgen