Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Opvangatlas.nl helpt mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie bij het vinden van passende opvang, hulp en ondersteuning

SlachtofferWijzer helpt je de weg te vinden naar relevante hulp nadat je slachtoffer bent geworden van (seksueel) geweld, een ongeval, medische fout of diefstal.

Telefonische hulpdiensten

externe linkMIND Korrelatie
Telefoon 0900-1450 (15 cpm)
(ma t/m vr 9:00 - 18:00 )
E-Mail: vraag@korrelatie.nl
Chat: Chathulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

externe linkDe Luisterlijn.
Dag en nacht tijd voor een gesprek. Landelijk telefoonnummer: 0900 0767

Slachtofferhulp

externe linkSlachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of ongeluk. Biedt praktische en juridische adviezen en emotionele steun.

Lotgenoten

externe linkStichting Zijweg
voor vrouwen én kinderen die te maken hebben met (ex)partnergeweld  (huiselijk geweld, stalking).

Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers

Naam:Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers
E-mailadres: info@langzs.nl
Website:langzs.nl/

Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS) richt zich op juridische bijstand aan slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven.

Slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven krijgen vaak te maken met juridische procedures die veel van hen vragen. Juridische ondersteuning is daarbij van belang. Het is belangrijk dat slachtoffers niet meegesleurd worden in een procedure, maar dat er waar mogelijk controle wordt gehouden om erkenning te krijgen en recht te halen. De stichting heeft als doel om de (rechts)positie van slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven te versterken en de belangen van advocaten van slachtoffers te behartigen. Daar-naast maakt LANGZS zich sterk voor nabestaanden van geweldsslachtoffers. Slachtoffers kunnen via de website direct contact opnemen met een bij LANGZS- aangesloten advocaat, of via het e-mailadres op de website contact opnemen met stichting LANGZS. Alle advocaten aangesloten bij LANGZS zijn gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven. Er wordt van hen verlangd de basisopleiding slachtoffer- en letselzaken te hebben gevolgd, en per jaar tenminste vijf nieuwe slachtofferzaken met betrekking tot ernstig geweld en/of zeden in te nemen.