Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Opvangatlas.nl helpt mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie bij het vinden van passende opvang, hulp en ondersteuning

SlachtofferWijzer helpt je de weg te vinden naar relevante hulp nadat je slachtoffer bent geworden van (seksueel) geweld, een ongeval, medische fout of diefstal.

Telefonische hulpdiensten

externe linkMIND Korrelatie
Telefoon 0900-1450 (15 cpm)
(ma t/m vr 9:00 - 18:00 )
E-Mail: vraag@korrelatie.nl
Chat: Chathulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

externe linkDe Luisterlijn.
Dag en nacht tijd voor een gesprek. Landelijk telefoonnummer: 0900 0767

Slachtofferhulp

externe linkSlachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of ongeluk. Biedt praktische en juridische adviezen en emotionele steun.

Lotgenoten

externe linkStichting Zijweg
voor vrouwen én kinderen die te maken hebben met (ex)partnergeweld  (huiselijk geweld, stalking).

Vrouwengezondheidscentrum

Naam:Vrouwengezondheidscentrum
Bezoekadres:Maasboulevard 1
Postcode en plaats:6211 JW Maastricht
Telefoon:(06) 2339 4243
Fax:(043) 3264701
E-mailadres: info@vrouwengezondheidscentrum.nu
Website:www.vrouwengezondheidscentrum.nu

Het Vrouwengezondheidscentrum (VGC) Maastricht is een instelling die een bijdrage wil leveren aan de gezondheid en het welzijn van vrouwen. Factoren op lichamelijk, psychisch, sociaal en maatschappelijk gebied kunnen hierop invloed hebben. Het VGC probeert de verschillende factoren te betrekken in de hulpvragen van vrouwen.

Waarom het vrouwengezondheidscentrum?

* Er is een professionele- en ervaringsdeskundigheid aanwezig.
* Lage drempel: geen wachtlijst en lage kosten.
* 30 jaar ervaring met empowerment; centraal in al onze trajecten staat het vergroten van eigenwaarde, grenzen stellen en opkomen voor je eigen behoeften.
* Seksespecifiek perspectief op (geestelijke) gezondheid.
* Multidisciplinair team (GZ) psychologen, psycho-sociaal hulpverleners, ortho-pedagoge en een ervaringsdeskundig therapeute.

Het Vrouwengezondheidscentrum heeft haar activiteiten onderverdeeld in 3 hoofdrichtingen:

Gezond leven
Hoe kunnen vrouwen op een goede manier omgaan met hun gezondheid en er voor zorgen dat ze gezond blijven. Dit heeft te maken met een gezonde leefstijl, maar ook met het hebben van goede informatie. In cursussen geven wij deze informatie, maar door het leren van elkaar, her- en erkenning en het samen uitproberen en oefenen leren vrouwen goed voor zichzelf en hun omgeving te zorgen.

Empowerment
Door het aanbieden van cursussen en hulpverlenende activiteiten willen wij vrouwen ondersteunen binnen hun proces van zich zelf sterker voelen en hun problemen een plek te geven. Dit gebeurt vanuit een seksespecifiek perspectief.

Innovatie
Als centrum volgen wij de laatste maatschappelijke ontwikkelingen en gezondheidsproblemen op de voet. Het VGC gaat steeds op zoek naar nieuwe thema’s waar vrouwen mee te maken krijgen en creëert hier een nieuw aanbod voor. Ook wordt gekeken naar specifieke doelgroepen onder vrouwen zoals allochtone vrouwen en vrouwen met een lage SES (sociaal economische status). Wij willen deze groepen bereiken middels een laagdrempelige aanpak door de activiteiten ook in woonwijken te organiseren in samenwerking met andere partnerorganisaties.