Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Opvangatlas.nl helpt mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie bij het vinden van passende opvang, hulp en ondersteuning

SlachtofferWijzer helpt je de weg te vinden naar relevante hulp nadat je slachtoffer bent geworden van (seksueel) geweld, een ongeval, medische fout of diefstal.

Telefonische hulpdiensten

externe linkMIND Korrelatie
Telefoon 0900-1450 (15 cpm)
(ma t/m vr 9:00 - 18:00 )
E-Mail: vraag@korrelatie.nl
Chat: Chathulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

externe linkDe Luisterlijn.
Dag en nacht tijd voor een gesprek. Landelijk telefoonnummer: 0900 0767

Slachtofferhulp

externe linkSlachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of ongeluk. Biedt praktische en juridische adviezen en emotionele steun.

Lotgenoten

externe linkStichting Zijweg
voor vrouwen én kinderen die te maken hebben met (ex)partnergeweld  (huiselijk geweld, stalking).

Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid

Naam:Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid
Bezoekadres:Beekstraat 84
Postcode en plaats:6811 DZ Arnhem
Postadres:Beekstraat 84
Postcode en plaats:6811 DZ Arnhem
Telefoon:(026) 352 38 52
E-mailadres: info@iggarnhem.nl
Website:www.iggarnhem.nl

Het Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid is niet specifiek gericht op slachtoffers van huiselijk geweld, maar wel ingericht en bereikbaar voor informatie - en hulpvragen over geweldsproblemen. Het centrum is gevestigd in de Beekstraat, een winkelstraat, in Arnhem.

Het centrum wordt gerund door hulpverleensters vanuit diverse instellingen en disciplines, waarmee er zowel een brede expertise beschikbaar is en ontwikkeld wordt, maar ook een brede doelgroep bediend kan worden. Er wordt zowel praktische informatie en voorlichting geboden, toegang tot een documentatiesysteem als de gelegenheid tot individuele gesprekken met hulpverleensters die zonodig kunnen doorverwijzen. De medewerkers zijn geschoold en zonodig bijgeschoold in het omgaan met geweldsproblematiek, zijn goed met bekend met de sociale kaart en doorverwijsmogelijkheden. Naast preventie en voorlichting, individuele dienstverlening, worden er ook informatieavonden gehouden over geweldsproblemen. Daaraan wordt bekendheid gegeven door advertenties, informeren van huisartsen en hulpverleners.