Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Opvangatlas.nl helpt mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie bij het vinden van passende opvang, hulp en ondersteuning

SlachtofferWijzer helpt je de weg te vinden naar relevante hulp nadat je slachtoffer bent geworden van (seksueel) geweld, een ongeval, medische fout of diefstal.

Telefonische hulpdiensten

externe linkMIND Korrelatie
Telefoon 0900-1450 (15 cpm)
(ma t/m vr 9:00 - 18:00 )
E-Mail: vraag@korrelatie.nl
Chat: Chathulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

externe linkDe Luisterlijn.
Dag en nacht tijd voor een gesprek. Landelijk telefoonnummer: 0900 0767

Slachtofferhulp

externe linkSlachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of ongeluk. Biedt praktische en juridische adviezen en emotionele steun.

Lotgenoten

externe linkStichting Zijweg
voor vrouwen én kinderen die te maken hebben met (ex)partnergeweld  (huiselijk geweld, stalking).

Regionaal Steunpunt Seksueel Geweld

Naam:Regionaal Steunpunt Seksueel Geweld
Postcode en plaats: Den Haag
Postadres:Postbus 12652
Postcode en plaats:2500 DP Den Haag
Telefoon:(070) 353 72 14
Website:http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to...

Het Regionaal Steunpunt Bestrijding Seksueel geweld (RSSG) van de GGD heeft tot taak het bestrijden van seksueel en huiselijk geweld door middel van preventie en voorlichting. Daarnaast werkt het steunpunt aan het verbeteren van de kwaliteit van de opvang en hulpverlening bij seksueel geweld.

Dit is géén meldpunt voor aangifte van seksueel geweld en kindermishandeling.
Het RSSG verleent ook zelf geen hulp.

Het Regionaal Steunpunt Seksueel Geweld (RSSG), onderdeel van de GGD Den Haag, bestrijdt seksueel geweld in Den Haag. Het ontwikkelt, organiseert en ondersteunt preventie en voorlichtingsactiviteiten (bijv. voorlichting aan jonge meiden die het risico lopen om slachtoffer te worden van een loverboy). Ook houdt het zich bezig met het verbeteren van de kwaliteit van opvan en hulpverlening voor slachtoffers.
Belangrijk: het RSSG werkt op beleidsniveau, het coördineert. Het is geen meldpunt om aangifte te doen van geweld of mishandeling en het verleent zelf ook geen hulp.