Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Opvangatlas.nl helpt mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie bij het vinden van passende opvang, hulp en ondersteuning

SlachtofferWijzer helpt je de weg te vinden naar relevante hulp nadat je slachtoffer bent geworden van (seksueel) geweld, een ongeval, medische fout of diefstal.

Telefonische hulpdiensten

externe linkMIND Korrelatie
Telefoon 0900-1450 (15 cpm)
(ma t/m vr 9:00 - 18:00 )
E-Mail: vraag@korrelatie.nl
Chat: Chathulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

externe linkDe Luisterlijn.
Dag en nacht tijd voor een gesprek. Landelijk telefoonnummer: 0900 0767

Slachtofferhulp

externe linkSlachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of ongeluk. Biedt praktische en juridische adviezen en emotionele steun.

Lotgenoten

externe linkStichting Zijweg
voor vrouwen én kinderen die te maken hebben met (ex)partnergeweld  (huiselijk geweld, stalking).

Aware Kennemerland

Naam:Aware Kennemerland
Postcode en plaats: Haarlem
Telefoon:(023) 532 78 25

Aware Kennemerland wil voormalige bewoonsters van Blijf van m'n Lijf Haarlem en IJmond, maar ook andere vrouwen uit de regio steun en veiligheid bieden om herhaald slachtofferschap te voorkomen. Verder wil zij met het experiment aantonen dat een integrale aanpak van huiselijk geweld resultaat heeft. De samenwerking tussen de verschillende organisaties zorgt ervoor dat er daadkrachtig opgetreden kan worden en dat er meer mogelijkheden zijn voor het ondersteunen van het slachtoffer en het aanpakken van de dader.

Criteria:
Vrouwen en hun kinderen uit de politieregio Kennemerland kunnen in principe deelnemen aan Aware Kennemerland.
Zij moeten kunnen aantonen dat zij slachtoffer van huiselijk geweld zijn (geweest) en dat zij een reëel risico lopen om opnieuw slachtoffer te worden. Als er geen aangifte of meldingen bekend zijn bij de politie moet een erkende instantie zoals de Maatschappelijk Dienstverlening of een GGZ instelling moet het verhaal van de vrouw kunnen bevestigen.
De relatie met de dader dient duidelijk beëindigd te zijn.
Potentiële deelnemers moeten in beginsel bereid zijn om aangifte te doen.
Het is noodzakelijk dat er een duidelijke uitspraak zwart-op-wit is over de toewijzing van de kinderen. Bij een omgangsregeling is onder bepaalde voorwaarden deelname aan Aware Kennemerland mogelijk.
Voor de plaatsing van het alarmsysteem is het nodig dat er een vaste telefoonaansluiting aanwezig is en dat men een WA-verzekering heeft afgesloten.

Kosten:
De vrouw moet meebetalen aan de kosten van de Aware-aansluiting en -abonnement. De kosten kunnen eventueel vergoed worden via de Bijzondere Bijstand van de gemeente.

Contactpersoon:
Mw. C. Korteweide