Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Opvangatlas.nl helpt mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie bij het vinden van passende opvang, hulp en ondersteuning

SlachtofferWijzer helpt je de weg te vinden naar relevante hulp nadat je slachtoffer bent geworden van (seksueel) geweld, een ongeval, medische fout of diefstal.

Telefonische hulpdiensten

externe linkMIND Korrelatie
Telefoon 0900-1450 (15 cpm)
(ma t/m vr 9:00 - 18:00 )
E-Mail: vraag@korrelatie.nl
Chat: Chathulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

externe linkDe Luisterlijn.
Dag en nacht tijd voor een gesprek. Landelijk telefoonnummer: 0900 0767

Slachtofferhulp

externe linkSlachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of ongeluk. Biedt praktische en juridische adviezen en emotionele steun.

Lotgenoten

externe linkStichting Zijweg
voor vrouwen én kinderen die te maken hebben met (ex)partnergeweld  (huiselijk geweld, stalking).

COMENSHA

Naam:COMENSHA
Bezoekadres:Barchman Wuytierslaan 10
Postcode en plaats:3818 LH Amersfoort
Postadres:Barchman Wuytierslaan 10
Postcode en plaats:3818 LH Amersfoort
Telefoon:(033) 448 11 86
E-mailadres: info@comensha.nl
Website:www.mensenhandel.nl

COMENSHA, voorheen Stichting tegen Vrouwenhandel (STV), richt zich op de preventie en bestrijding van mensenhandel en het bieden van hulp en opvang aan de slachtoffers van mensenhandel. Vrouwen die het slachtoffer zijn van mensenhandel hebben vaak een scala aan problemen. Zij worden meestal door middel van geweld en misleiding gedwongen om in de prostitutie te gaan werken. De Stichting tegen Vrouwenhandel is het expertisecentrum, dat deskundigheid verbindt met de bestaande vormen van zorg en hulpverlening.

COMENSHA richt zich op de preventie en bestrijding van mensenhandel en het bieden van hulp en opvang aan de slachtoffers van mensenhandel. Vrouwen en mannen die het slachtoffer zijn van mensenhandel hebben vaak een scala aan problemen. Zij worden meestal door middel van geweld en misleiding gedwongen om te gaan werken. Meestal is dit in de prostitutie maar ook in andere sectoren worden mensen gedwongen te werken, bijvoorbeeld in de horeca of in de landbouw.

CoMensha is het expertisecentrum, dat deskundigheid verbindt met de bestaande vormen van zorg en hulpverlening.