Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Opvangatlas.nl helpt mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie bij het vinden van passende opvang, hulp en ondersteuning

SlachtofferWijzer helpt je de weg te vinden naar relevante hulp nadat je slachtoffer bent geworden van (seksueel) geweld, een ongeval, medische fout of diefstal.

Telefonische hulpdiensten

externe linkMIND Korrelatie
Telefoon 0900-1450 (15 cpm)
(ma t/m vr 9:00 - 18:00 )
E-Mail: vraag@korrelatie.nl
Chat: Chathulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

externe linkDe Luisterlijn.
Dag en nacht tijd voor een gesprek. Landelijk telefoonnummer: 0900 0767

Slachtofferhulp

externe linkSlachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of ongeluk. Biedt praktische en juridische adviezen en emotionele steun.

Lotgenoten

externe linkStichting Zijweg
voor vrouwen én kinderen die te maken hebben met (ex)partnergeweld  (huiselijk geweld, stalking).

De Waag - Den Haag

Naam:De Waag - Den Haag
Bezoekadres:Casuariestraat 3
Postcode en plaats:2511 VB Den Haag
Postadres:Casuariestraat 3
Postcode en plaats:2511 VB Den Haag
Telefoon:(070) - 311 58 90
E-mailadres: info@dewaagdenhaag.nl
Website:www.dewaagnederland.nl

Ruzie maken komt voor in de meeste relaties. Het is niet verkeerd en soms zelfs nodig. Maar ruzie maken doe je samen. Als ruzie overgaat in lichamelijk geweld wordt het een ongelijke strijd. Partnermishandeling is wettelijk verboden en dus strafbaar. Hoezeer de man zich ook getergd of uitgedaagd kan voelen door de vrouw, hij blijft verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag.

Indien de vrouw aangifte doet, wordt de dader vervolgd. Maar straffen alleen is niet de oplossing. Om partnermishandeling ook op lange termijn te stoppen, helpt het als de man hulp krijgt voor zijn agressieprobleem. In het algemeen geldt: hoe eerder de man hulp zoekt, hoe beter het hem lukt om ruzies zonder fysiek geweld uit te vechten. Bovendien is dan de schade in de relatie beter te herstellen dan na langdurige partnermishandeling.

De Waag biedt hulp bij het stoppen van partnermishandeling. De Waag is een polikliniek waar jarenlang ervaring is opgebouwd met de behandeling van agressieproblemen en met het geven van trainingen op dit terrein. Uit deze ervaring is bekend dat behandeling helpt: dat mannen kunnen leren hun agressie beter in de hand te houden en ruzies minder hoog te laten oplopen. Na aanmelding bij de Waag volgt een intakegesprek, waarin samen met u gekeken wordt hoe u tot lichamelijk gewelddadig gedrag komt, wat het probleem precies is en welke vorm van hulp daarbij het beste past. Het eerste doel van de hulpverlening is in elk geval dat u het lichamelijk geweld stopt en dat u de veiligheid van uw partner kunt garanderen.

Vervolgens kan de hulp bestaan uit individuele gesprekken en groepsgesprekken. Indien sprake is van een doorgaande relatie met uw partner kunnen ook relatiegesprekken plaatsvinden.

De Waag is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en staat los van politie en justitie. De behandeling van de Waag wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, mits verwijzing heeft plaatsgevonden door een huisarts.

Er is geen lange wachtperiode. De hulpverlening kan binnen een paar weken na aanmelding starten.Voor inlichtingen over behandeling en andere vragen kunt u zich wenden tot een van de vestigingen van de Waag in Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Rotterdam (Rijnmond), Almere (Flevoland).

De Waag is een polikliniek waar jarenlang ervaring is opgebouwd met de behandeling van problemen op het gebied van agressie en van grensoverschrijdend gedrag, en met het geven van trainingen op dit terrein. Uit deze ervaring is bekend dat behandeling helpt: dat mannen kunnen leren hun agressie en grensoverschrijdend gedrag beter in de hand te houden.

Aanmelden
Na aanmelding bij De Waag volgt een intakegesprek, waarin samen met u gekeken wordt hoe u tot grensoverschrijdend gedrag komt, wat het probleem precies is en welke vorm van hulp daarbij het beste past. Het eerste doel van de hulpverlening is in elk geval dat u het grensoverschrijdend gedrag stopt.

Vervolgens kan de hulp bestaan uit individuele gesprekken en groepsgesprekken. De Waag biedt onder andere groepsbehandeling voor plegers van zedendelicten tegen kinderen, groepsbehandeling voor mensen die kinderporno hebben gedownload en groepsbehandeling voor exhibitionisten.

de Waag staat los van politie en justitie
De Waag is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en staat los van politie en justitie. De behandeling op de Waag wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, mits verwijzing heeft plaatsgevonden door een huisarts.
Er is geen lange wachtperiode. De hulpverlening kan binnen een paar weken na aanmelding starten.

Meer informatie
Voor inlichtingen over behandeling en andere vragen kunt u zich wenden tot een van de vestigingen van de Waag in Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Rotterdam (Rijnmond), Almere (Flevoland), Amersfoort en Middelburg.