Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Opvangatlas.nl helpt mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie bij het vinden van passende opvang, hulp en ondersteuning

SlachtofferWijzer helpt je de weg te vinden naar relevante hulp nadat je slachtoffer bent geworden van (seksueel) geweld, een ongeval, medische fout of diefstal.

Telefonische hulpdiensten

externe linkMIND Korrelatie
Telefoon 0900-1450 (15 cpm)
(ma t/m vr 9:00 - 18:00 )
E-Mail: vraag@korrelatie.nl
Chat: Chathulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

externe linkDe Luisterlijn.
Dag en nacht tijd voor een gesprek. Landelijk telefoonnummer: 0900 0767

Slachtofferhulp

externe linkSlachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of ongeluk. Biedt praktische en juridische adviezen en emotionele steun.

Lotgenoten

externe linkStichting Zijweg
voor vrouwen én kinderen die te maken hebben met (ex)partnergeweld  (huiselijk geweld, stalking).

Stichting Zijweg

Naam:Stichting Zijweg
E-mailadres: bureau@stichtingzijweg.nl
Website:www.stichtingzijweg.nl

Stichting Zijweg is de belangenvereniging in Nederland die opkomt voor vrouwen -en hun kinderen- die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en/of stalking door de ex-partner. Stichting Zijweg is een landelijk opererende organisatie, die volledig zelfstandig en onafhankelijk opereert.

Wat doet Stichting Zijweg?

In de eerste plaats signaleert en bundelt Stichting Zijweg de knel- en verbeterpunten in het huiselijk geweld beleid i.v.m. vrouwelijke slachtoffers van partnermishandeling en hun kinderen. Stichting Zijweg fungeert hiermee als spreekbuis van de grote groep vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld.

Ook zoekt en onderhoudt Stichting contact met beleidsmakers en onderzoekers. Op deze wijze fungeert Stichting Zijweg als bruggenbouwer tussen slachtoffers en professionals. Bij contacten met beleidsmakers worden eventueel suggesties voor beleidsverbeteringen aangeboden.

Ten slotte staat Stichting Zijweg voor gedegen en laagdrempelige informatievoorziening aan slachtoffers van partnermishandeling en stalking door de ex-partner.