JIP Rotterdam (onderdeel stichting DOCK)

Bezoekadressen:
Huis van de Wijk de Branding (Isaäc Hubertstraat 153)  (dinsdag, woensdag en vrijdag) en
Huis van de Wijk het Middelpunt (Slinge 250) (donderdag).

Website: www.jip.org
Instagram: @jiprotterdam
E-mail: rotterdam@jip.org
Telefoon en whatsapp: 06 38036734

Het JIP (Jongeren Informatie Punt) Rotterdam: 'onwijs veel info!'

Jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen bij het JIP (Jongeren Informatie Punt) onwijs veel informatie krijgen over onderwerpen als solliciteren, op kamers gaan, begeleid wonen, schulden & budgetteren, alcohol, rechten en plichten, drugs, vrije tijd, seks, voorbehoedsmiddelen, problemen thuis, zwanger zijn en nog veel meer!

Tijdens openingstijden kunnen jongeren zonder afspraak binnen lopen en hun vragen stellen aan de medewerker. Vragen kunnen gaan over bijvoorbeeld op jezelf wonen, het zoeken van een kamer, informatie over opleidingen, stages of (bij-)banen. We bieden bij het JIP ook hulp en advies bij financien, het ordenen van je administratie, ondersteuning bij aanmelding KBR, we geven budgettips, bieden ondersteuning bij het invullen van formulieren, het schrijven van bezwaarschriften of het aanvragen van bijvoorbeeld toeslagen.

Het JIP Rotterdam heeft ook een maatjesproject voor jongeren door jongeren op het gebied van geld en financien: Geldmattie. Jongeren die wat langer begeleiding willen bij bijvoorbeeld budgetteren, aanmelden bij de Kredietbank of het ordenen van hun administratie kunnen zich aanmelden bij het JIP Rotterdam voor het Project Geldmattie.
JIP Rotterdam is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 17.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Tijdens de openingstijden kan je het JIP bereiken op bovenstaand adres en via bovenstaand telefoonnummer.
Voor WhatsApp: 06-20521076