Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Drakenslippers

Drakenslippers van Rosalind Penfold verhaalt in stripvorm over tien jaar huiselijk geweld. Iedere vrouw die dit heeft ondergaan zal de tekenen herkennen: het patroon van leugens en geniepigheden, dat uitgroeit tot een bombardement van verbaal, emotioneel, seksueel en lichamelijk geweld.

Rosalind Penfold tekende wat haar overkwam, ze tekende waar ze geen woorden voor had. Een aangrijpend – waargebeurd – beeldverhaal over haar ervaringen met een gewelddadige man.

Wanneer Rosalind Penfold Brian ontmoet is ze totaal overrompeld. Brian is onweerstaanbaar; romantisch en uitbundig en de vader van vier leuke kinderen. Maar al snel doen zich zorgwekkende tekenen voor. Een patroon van leugens en geniepigheden groeit uit tot een bombardement van verbaal, emotioneel, seksueel en lichamelijk geweld.

Vrouwen in vergelijkbare omstandigheden zeggen: ‘als je het niet zelf hebt meegemaakt kun je het niet begrijpen’. Het beeldverhaal van Rosalind laat het je meemaken. Verontrustend en overtuigend tonen ze de destructieve kracht van huiselijk geweld, waar nog steeds veel te veel gezinnen mee te maken hebben.

Drakenslippers is niet alleen een origineel beeldverhaal, maar tevens een waardevol boek voor iedereen die met huiselijk geweld te maken heeft; niet alleen de slachtoffers maar ook familieleden, vrienden, therapeuten en hulpverleners. En juist ook voor diegenen die zich met preventie van geweld tegen vrouwen bezighouden.

  • Kijk hier voor een paar fragmenten uit het boek en bestelgegevens