Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Meer hierover in:

[HG::relaties(belaging)]

Over de impact van stalking op het leven van het slachtoffer en haar gezin

In de strijd van een scheiding

Verschenen op: 29-05-2004

Dit waargebeurde verhaal is geschreven onder het pseudoniem Nadia Pravda. De auteur is ook de hoofdpersoon in dit boek. Pravda betekent gerechtigheid. Dit is de achterliggende reden waarom Nadia dit boek geschreven heeft.

Gerechtigheid voor alle slachtoffers van huiselijk geweld en stalking! Ondanks de stalkingswet worden de vele slachtoffers nog te vaak niet serieus genomen door justitie en de hulpverlenende instanties. Ze hoopt met dit boek duidelijk te maken hoeveel impact stalking heeft op het leven van het slachtoffer en haar gezin.

Nadia is nog jong en naïef als ze Jules leert kennen. Ze raakt volledig in zijn ban en heeft niet in de gaten dat hij haar manipuleert. Hij mishandelt haar psychisch en lichamelijk. Desondanks trouwen ze en krijgen twee kinderen. Langzaam maar zeker dringt Jules' ware aard tot haar door. Ze vraagt de scheiding aan en gaat alleen met haar kinderen verder. Maar Jules kan dit niet accepteren en laat hen niet met rust.

Vanaf dat moment leert ze Jules' duisterste kant pas echt kennen evenals het fenomeen stalking. Door jarenlange terreur tot het uiterste gedreven neemt Nadia het heft in eigen hand. Nadia beschrijft haar angsten, machteloosheid, wanhoop en frustratie die ze op haar levensweg ontmoet. Ze schreeuwt om hulp bij Justitie en velerlei hulpverlenende instanties, maar voelt zich door hen in de steek gelaten. Machteloos moet ze toezien hoe Jules haar dochters indoctrineert en tegen haar en haar nieuwe partner opzet. Nadia beschrijft hoe haar kinderen in de knel raken en psychisch worden beschadigd; haar eigen persoonlijke groei; hoe ze leert omgaan met jarenlange terreur en hoe ze hier tenslotte na zestien jaar stalking een punt achter kan zetten.