Als u wordt gestalkt

De brochure legt uit wat stalking is, wat iemand er zelf tegen kan doen, wat de politie doet en wat een slachtoffer kan verwachten van rechtsbijstand en andere hulpverlening.

Omdat stalking een hardnekkig probleem is, kan de politie dit meestal niet met een eenmalig optreden laten stoppen. De politie maakt daarom samen met het slachtoffer een plan van aanpak om de stalker te stoppen. Deze procedure wordt in de brochure uitgebreid toegelicht.

Digitale versie

Namens de politie hebben Bianca Voerman en Cleo Brandt, recherchepsychologen bij de Landelijke Eenheid, deze uitgave samengesteld, in samenwerking met Movisie. Politiemedewerkers kunnen een gedrukte versie van de brochure bestellen via het interne portaal van de politie, voor andere geïnteresseerden is er alleen de digitale versie beschikbaar.